fredag 10 december 2010

Om någon missat det så lanseras Openleaks på måndag. Det är ungefär samma tjänst som Wikileaks, men de kommer inte att publicera något. De kommer istället att samarbeta med redaktioner världen över, som kommer att sålla i materialet och sedan publicera nyheterna. De onda kommer alltså inte undan, bra och viktigt för yttrandefriheten.

SJ:s vd Jan Forsberg har förresten en lösning vid eventuellt tågkaos i vinter, han delar med sig av den i dagens DN: Vi kommer då att dra in 20 procent av tågen, men de som går kommer att vara i tid. Det låter ju väldigt kreativt, dock inte så effektivt kanske. Det kommer ju i alla fall inte att leda till att alla resenärer kommer fram i tid, som borde vara deras mål.

Alla har väl hört talas om Kinas politiske fånge Liu Xiaobo som ikväll borde ha fått sitt fredspris. Kanske har ni också hört att Kina hittat på sitt eget fredspris, konfuciuspriset tror jag det heter. Det skulle ha delats ut till Taiwans tidigare vicepresident, den lilla haken var att han inte visste om det och därför inte kom till prisutdelningen.
Då fick istället en liten sexårig flicka priset. Herregud, vilket sjukt land.


Nu kom mina vänner för att hämta mig för kvällens strapatser i Hammarbybacken.

Tjolahopp!

Apropå tåg:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar