onsdag 23 mars 2011

Rädda ängsliga Sverige

Chips ger cancer, cancer dör man av. Man får dvärgbandmask av att äta bär eller pussa hunden, dvärgbandmask dör man av.

Varje höst kommer det någon ny tokfarlig influensa. Senast i raden är svininfluensa om det nu har undgått någon. Om man inte spritar sina händer får man svininfluensa, om man inte vaccinerar sig får man svininfluensa, svininfluensa dör man av.

Nu kommer det strålning från Japan, i så små mängder att den modernaste mätutrustningen krävs för att ens se den. Då säljs Jod-tabletterna slut. Jod ska stoppa sköldkörteln från att ta upp den radioaktiva (farliga) typen av jod som kommer med strålningen från kärnkraftverken.

En annan potentiell dödsfälla är mobiltelefonen, om man har den mot örat får man hjärnskador, hjärnskador dör man av. Om man har den i fickan får man prostatacancer, prostatacancer dör man av. Den bärbara datorn blir anklagad för ungefär samma sak.

De senaste vintrarna har det varit stora mängder snö, då blir det istappar på taken, istappar kan man få i huvudet och just det, då dör man. Att det sedan är otroligt få som faktiskt får en istapp i huvudet spelar ingen roll, det står i varenda tidning och det pratas om det på radion och tv:n. Folk går livrädda längst ut på trottoaren och ramlar nästan ut bland bilarna för att de tittar upp på taken efter dessa mördarmaskiner.

Ungdomarna spelar spel som går ut på att slåss, mörda och knulla horor. Om gatorna befolkas av ungdomar programmerade att döda finns risken att man blir mördad, och blir man mördad, då dör man.

Jag har själv växt upp med dessa spel och filmer, väldigt roliga ibland ska ni veta. Trots detta har jag varken slagits, mördat eller idkat samlag med en prostituerad. De flesta undersökningar visar att bruket av våldsamma filmer och spel inte gör ungdomar mer våldsamma. Det är bara ännu en obefogad rädsla.

Statistik från försäkringsbolaget RSA visar att Sverige är det näst mest oroliga landet efter Kina.

Hur kommer det sig då att vi är så rädda i dagens samhälle, är vi avundsjuka på andra länder som har jordbävningar, tsunamis eller för den delen vilt krig på trappan.

På sin höjd har vi en storm som tar med sig några träd. Visst tar översvämningarna med sig några hus och gör livet jobbigt för de som drabbas, men det är inga som dör. De flesta har dessutom bra försäkringar i Sverige.

Har vi ett behov att skrämmas till livet någon gång i månaden, och därför skriver upp en skitgrej som att ofarlig strålning från ett kärnkraftverk på andra sidan jordklotet snart når Sverige. Var inte så förbannat rädda, njut av att vi har det så bra i Sverige istället. Nu tänker jag sätta mig i soffan för att äta chips, prata i mobilen och spela ett våldsamt dataspel på min laptop som jag kommer att ha i knät.

3 kommentarer:

  1. Klokt skrivet Viktor! :) /Amanda

    SvaraRadera
  2. Fantastiskt roligt att bli kallad klok :D

    SvaraRadera
  3. Himla sant det där. Sverige har en förkärlek till dödsångest, tror jag.

    SvaraRadera